Hangos-térkép nyitólap

Kistérségi Közigazgatási, Kulturális és Gazdasági Szolgáltató Központ

 

Áttekintő térkép

Az épület 3 emeletes és tetőtér-beépítéses. A falak világos, bézs színűek, az ajtók sötétbarnák. Mennyezetbe épített világítás biztosítja az egyenletes fényviszonyokat. A padló világos, négyzet alakú padlócsempéből kirakott. Az épületben sok a szabadon álló oszlop, ezért folyamatos hosszúbot-használat ajánlott. A szögletes oszlopok téglaberakásos, vörös színűek, a kisebb, fal színével megegyező színű oszlopok kör alakúak.
A vezetővonal keskeny, sötét színű, érdes felületű - erős nyomatékú pásztával jól észlelhető.
Az elágazásokat vonal-megszakításokkal, és egy-egy darab sima felületű padlócsempével jelzik. A lift és a lépcsők kezdete előtt szélesebb a vezetővonal.
Az épület szegedi úti utcafrontjával ellentétes irányban, nagy kiterjedésű aula található, melyet szögletes U alakban körbeölelnek az irodák, termek. Az aula a tetőig nyitott, üvegtetős, természetes fény tör át rajta.
Az aula három oldala zárt, irodák, helyiségek, közlekedő kíséri körbe, negyedik oldala tetőig falazott, sok hosszúkás ablakkal.
Az épületben egy lift található, melyet körbefut a lépcsősor.
A lift 4 személyes, padlója megegyezik az épületével. Minden emeleten egy-egy külső hívógombja van, ezen nyilak tapinthatóak ki. Belső gombjai Braille számozásúak is.
A lépcső körbefutja a liftaknát, emiatt a lépcsősorok különböző hosszúságúak. A lépcső balsodrású.
A lépcsősorok között pihenők vannak, mindkét szélén korlát fut. A lépcső külső, lifttel ellentétes oldalán nyitott teret észlelünk, az aulát.
Minden szinten található egy 1 x 0,6m-es információs tábla, Braille feliratokkal.
A mentális térkép átlagos kiépítési ideje 40 perc.