Hangos-térkép nyitólap

Kistérségi Közigazgatási, Kulturális és Gazdasági Szolgáltató Központ

 

1. emelet

Az emeleten körfolyosó indul, gangos, szögletes U alakú. Az épület külseje felé fal van, különböző helyiségekkel, az épület belseje felé pedig nyitott, itt az aula található.
Minden iroda bejáratához vezetővonal fut. Az ajtók sötétbarna színűek, süllyesztettek. Az ajtók felett vékony sávban tejüveg ablakok vannak, ezek felett már nincsenek elhelyezve sorszámkijelzők.
A lépcsőtől balra van a lift, melynek ajtaja az irodák ajtajával megegyező színű.
A lifttől balra, korlát után sarokhoz érünk, majd a korlát hegyesszögben fordul. Innen közlekedő indul.
A közlekedő a térrel párhuzamosan fut. Bal oldalán a lépcső a 2. emeletre indul, majd nyitott teret észlelünk az aula felé, ahol végig korlát húzódik.
A jobb oldalon, egy nem üzemelő fa ajtó után a Járási hivatali tárgyaló 104. számú ajtaja következik.
Fal síkjában a Gépészet keskeny ajtaját észleljük.
Szélesebb beugróban a 103. Önkormányzati jegyzői iroda, majd a 102. Önkormányzati jegyzői titkárság ajtaja nyílik.
A tér megint nyílik jobbra. Itt találjuk a 101. számú Önkormányzati alpolgármesteri hivatalt.

A lépcsőn felérve széles, téglalap alakú előtérbe jutunk.
Az előtér bal oldalán tejüveges, sötétbarna, fa keretes ajtótáblák szolgálnak falként, melyek közül a lépcsőhöz közelebbi nyílik. Ez az ajtó három iroda közös bejárata: a 105. Járási hivatal vezető, a 106. Titkárság és a 107. Polgármesteri tárgyaló ajtaja nyílik innen.
A lépcsővel és a lifttel szembeni falon, a lépcsőtől balra-előre, 10 óra irányában egy szám nélküli ajtó van, Kulturális szervező iroda néven. A lépcsővel szemben, széles, kétszárnyú, sötétbarna fa ajtó nyílik, enyhén előugró falsíkon. Ez a 108. számú Tanácsterem, tárgyaló ajtaja.
Az előtér jobb oldalán folytatódik a közlekedő, valamint a lépcsőtől távolabb, ahhoz képest 2 óra irányában érhető el a Díszterem első bejárata, a 109.1. számú ajtó. Ez az ajtó az aulára merőleges falon van, és a tejüveges fal felé néz.
A lifttől jobbra fordulva, a folyosón továbbhaladva, a Szegedi úttal párhuzamosan megyünk, majd a közlekedő leszűkülését érezzük. A kiugró fal mentén a Díszterem második, 109.2. számú ajtaja van, és az előző ajtóval egy irányba néz. Rövid idő után folyosó vége következik, a Díszterem 109.3. számú ajtajával.
A folyosó jobbra fordul. Jobb oldalán nyitott rész nyílik az aula felé; itt végig korlát fut.
Bal oldalán a fal előugrik, kissé szűkül a közlekedő, és sorrendben a következő helyiségek találhatóak: Gépészet, 110. Járási gyámügyi hivatal, 111. Járási hivatal.
Ezt követően a folyosó hasonló szerkezetű, mint a földszinten.
Később, a jobb oldalon fal indul, zárul a tér, és kis folyosó kezdődik. A folyosó jobb oldalán, a sarokban női mosdót találunk, illetve a folyosó végén keskeny, padlótól induló ablak, bal oldalán pedig, egy másik folyosó nyílik balra.
A folyosóra befordulva, jobb oldalon fal húzódik, bal oldalán a következő helyiségek követik egymást: akadálymentesített mosdó, majd egy beugróban személyzeti mosdó. A folyosó végén, a folyosót lezáró falon a férfi mosdó kapott helyet.