Hangos-térkép nyitólap

Kistérségi Közigazgatási, Kulturális és Gazdasági Szolgáltató Központ

 

Földszint

Főbejáraton belépve nagyobb, szögletes előtérbe lépünk. Nagy lábtörlő közepétől indul a vezetősáv. A bejáraton belépve a következő helyiségek találhatóak: 4 óra irányában elektromos helyiség. 8 óra irányában egy kis kézmosó, falbeugróban.
Balra tőlünk, a Szegedi úti főfal található, ablakokkal.
10 óra irányában ajtó nyílik, mely a bejárat felé néz, ügyfelek nem használhatják. Ez egy köpenyfalon van, mely után asztal néz az előtér felé. Itt van a Kulturális információs iroda.
11 óra irányában nagykazettás üvegfal húzódik, fotocellás ajtóval. Ezen belépve hagyható el az előtér.
12 óra irányában van a lift, de a lift ajtaja nem velünk szemben, hanem kicsit jobbra előttünk lesz, ha ebből az irányból közelítjük meg. A lift ajtaja szürke, fém színű.
Lifttel szemben állva, balra, kis méretű sorszámhúzó automata áll, jobbra pedig, lépcső indul felfelé.
A sorszámhúzóval szemben találjuk a Kulturális információs iroda ajtaját.
A vezetősávot használva, a lábtörlő után két lépést haladunk előre, majd balra, hegyes szögben fordul a vezetősáv. Első leágazása jobbra, a lépcsőhöz visz. Második leágazása szintén jobbra, a lifthez vezet. Lifttel szemben állva, balra, sorszámhúzó automata van, jobbra pedig, lépcső indul felfelé.
A vezetősávot tovább, egyenesen követve kétszárnyú fotocellás ajtóhoz érünk. Az ajtó üvegtáblás, sötétbarna, fa keretekkel, amely egy, szintén üvegtáblás, sötétbarna, fa keretes falból nyílik.
A fotocellás ajtón belépve, hosszabb közlekedő, folyosó indul. Ez párhuzamos a Szegedi úttal. A közlekedő közepén fut a vezetővonal.
Ennek jobb oldala nyitott, itt találjuk az aulát. Az aula és a közlekedő határán vöröstéglás szögletes oszlopok vannak. Az aula az ügyfelek várakozó helye.
A közlekedő bal oldalán nyitott teret észlelünk, két asztallal. Mindkettő felett sorszámkijelző függ. Ez a Kormányablak.
A közlekedő bal oldalának folytatásaként világos, bézs színű fal kezdődik, ahol a különböző irodák ajtói nyílik. Vigyázat, a fal mellett, a fallal egyező színű kerek kis oszlopok, és a falon fémből készült félhenger alakú szellőztetők jelenthetnek akadályt!
Minden iroda bejáratához vezetővonal fut. Az ajtók sötétbarna színűek, süllyesztettek. Az ajtók felett vékony sávban tejüveg ablakok vannak, ezek felett kerültek elhelyezésre a sorszámkijelzők. Ilyet nem minden ajtó felett találunk, ez külön jelzésre kerül a továbbiakban.
Egyenesen előrehaladva, a következő irodák jönnek egymás után: 005. NAV iroda, 3. számú sorszámkijelző, 006. Járási hivatali iroda, 4. sorszámkijelző, 007. Járási hivatali iroda, 5. sorszámkijelző.
Vigyázat, ezen ajtó zsanér felőli, jobb oldalán, félig az ajtóban van egy kis, világos színű oszlop!
Itt a vezetősáv elágazik jobbra, mely a közlekedő fordulását követi.
A 008. számú ajtó a Járási hivatali iroda, sorszámkijelző nélküli ajtaja.
Szemben falat észlelünk, majd a közlekedő és a fal balra fordul. Továbbra is a közlekedő jobb oldalán van az aula, bal oldalán pedig, a különböző helyiségek.
A 009. ajtó a Járási okmányirodába vezet, és a 6-9-es sorszámkijelző társul hozzá.
Az ajtóval szemben, 2-3 lépésnyi távolságra kis, fal színével egyező oszlop áll.
Az ajtó után a fal kiugróval folytatódik, leszűkítve ezzel a közlekedő szélességét.
Hosszabb szakasz után jön a 010. számú Kormányhivatali iroda, 10-es sorszámkijelzővel.
Újabb falkiugrás, oszlopok, majd a 011. számú Járási hivatali iroda következik, a 11. sorszámkijelzővel.
Majd jobb oldalon fal indul, zárul a tér, és kis folyosó kezdődik. A folyosó jobb oldalán, a sarokban női mosdó, folyosó végén keskeny, padlótól induló ablak, bal oldalán pedig, egy másik folyosó nyílik balra.
A folyosóra befordulva, jobb oldalon fal, bal oldalán a következő helyiségek következnek: akadálymentesített mosdó, majd egy beugróban személyzeti mosdó. A folyosó végén, a folyosót lezáró fal mentén férfi mosdó kapott helyet.
A földszinten, a fotocellás ajtó után jobbra fordulva, az aula 3. oldalán a lift oldalfala, illetve a lépcső van, mely függőlépcső. Itt aláfutás veszélye áll fenn. A lépcső után, a fal közepén a 014. Pénzügyi szolgáltató ajtaja következik.