TartalomVárosunk templomaÚjdonságokKeresésTartalomTechnológiaÜzlet.mórahalom.huMórahalom telefonkönyve

 

VÁROSUNK
Történet
A jelen
A jövö : tervek
Testvértelepülések
Térkép
Fotóalbum
Sport
TURISZTIKA
ÖNKORMÁNYZAT
INTÉZMÉNYEK
TÉRSÉGÜNK
HOMOKHÁT
IPARI PARK
PARTNEREINK
SAJTÓ

 

KÉPESLAP
VENDÉGKÖNYV

 SPORT

 Mórahalom Városi Sportegylet
Alapítva: 1936
Címe: 6782 Mórahalom, Kölcsey u. 11.
Színe: Sárga - fekete

A Városi sportegyesületnek három szakosztálya működik:
Labdarúgás, Tenisz, Sakk
   Ez utóbbi kettő induló szinten működik. A fő hangsúly a focin van, a csapat Csongrád megye II. osztályú bajnokságában szerepel. Kistérségi szinten foglalkozik a tehetséges gyerekekkel egy focisuli formájában, így az utánpótlás-bázis is biztosítva van. A sportegylet egy minden igényt kielégítő sportkomplexummal rendelkezik, 2 db világított füves pályával.

2004-ben új vezetőség kezdte meg munkáját. Közös céljuk az volt, hogy minél több helyi fiatal épüljön be a keretbe, illetve külön anyagi szolgáltatás nélkül szerepeljenek a megyei pontvadászatban. Sikeresen pályáztak, ami eddig nem volt jellemző az egyesület vezetőségére NCA - 300.000 Ft. Új edzővel (Major László), nagy lelkesedéssel vágtak neki a bajnoki idénynek, hogy visszajussanak a Csongrád megyei I. osztályba. Az ifjúsági csapatnál 2005-től új edző dolgozik Farkas Cs. Gyula személyében. Hosszú idő után az egyesület mindkét csapat (ifjúsági, felnőtt) közösséggé alakult, a csapatok mellett lévő szakemberek pedig, biztosítékul szolgálhatnak arra, hogy eredményes évet tudnak majd zárni 2005-ben is.

A 2005-06-os Csongrád megyei II. osztály eredményei

 

Mórahalmi Lovas Club
Címe: 6782, Mórahalom, Dankó u. 9.

 Bővebb információ a Lovas Clubról

 

Mórahalmi Tömegsport Egyesület
Címe: 6782 Mórahalom, Barmos György tér 2.
Elnöke: Kalmár László
Szakosztályai:
-- Női Labdarúgó Szakosztály
   Szakosztályvezető: Tanács Zoltán
Jelenleg 1 szakosztállyal működik. A női kispályás labdarúgó csapatot Tanács Zoltán Úr több éve szervezi, edzi és fogja össze. Kellemes színfoltja a mórahalmi sportéletnek. Szervezett keretek között bajnoki rendszerben játsszák mérkőzéseiket, képviselik településünket különböző tornákon (Ruzsai Sportnap, Megyei sportnap, megyei amatőr kupák, megyei bajnokság)

 

Kistérségi Focisuli SE

•  óvodás - 18 fő

•  96-97-ben született - 20 fő

•  95-94-ben született - 14 fő

•  93-92-91-ben született - 18 fő

•  90-89-88-ban született sportolóval foglalkozik.-14 fő

2004-től 3 UEFA képesítéssel rendelkező szakember áll a csapatok élén. Munkájuk elismeréseként az újra indított OTP-MOL Bozsik Labdarúgó Akadémia alközpontja is Mórahalmon van. Célunk, hogy új alapokra helyezve alulról, felmenő rendszerben megfelelő utánpótlást biztosítsunk a felnőtt csapat számára. Ez hosszú folyamat, de nem lehet más út, a helyi labdarúgóélet megalapozására.

A KFSE sikeresen pályázott 2004-ben a Wesselényi Miklós Sport Közalapítványhoz (200.000 Ft), illetve a Megyei Közgyűlés Sportbizottságához (informatika:210.000 Ft).

 

Mórahalmi Autósport Egyesület:

Bővebb információt a MASE honlapja-n talál.

 

Diáksport:

Heti rendszerességgel működik a fiú, lány kézilabda csapat, új sportcsoport a szivacskézilabda, ahol megyei fordulót is rendeztünk. Nagyon sikeres az ugrókötél szakcsoport, ahol több mint 60-an vesznek részt (ebből 14 fő óvodás), nemcsak országos bajnoki címmel büszkélkedhetnek, hanem az Európa bajnoki szerepléssel is. Martyin Lászlóné munkáját dicséri, hogy egy új sportág gyökereit alapozta meg városunkban. Számos fellépésük volt, megyeszerte hívják őket.

Ebben a tanévben 5 megyei döntőt fog megrendezni iskolánk.

2005. január 12-én Szentesen a teremlabdarúgó megyei döntőn tanulóink a 2. helyet szerezték meg.

Az iskolában több sportcsoport működik:
- Labdarúgás,
- Kézilabda (fiú-lány),
- Ugrókötél csoport

A Diákolimpián országos bajnoki címet nyert Farkas Cs. Petra.

Úszóink is több megyei 1. helyezést szereztek.

 

Szabadidősport:

Városunkban nagy népszerűségnek örvend a Téli Kupa, melynek a helyi sportcsarnok ad otthont (ebben az évben 20 csapat jelentkezett, ez közel 300! sportolót jelent hetente, akit sikerül megmozgatnunk), az egyéb kupák mellett, jelentős a Pedagógus Kupa, a Mikulás Kupa, illetve a női labdarúgók által szervezett Luca Kupa.

Újra indult a felnőtt röplabda, illetve az asztalitenisz. Rendszeresen használják sportcsarnokunkat a teniszezők is.Téli Kupa Teremfoci Torna eredményei 2002-2003

Téli Kupa Teremfoci Torna Mórahalmon (2000-2001)

 

 {megj}

oldal Mórahalom Város Polgármeteri Hivatalának honlapjának része, amely az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság támogatásával jött létre, 1999-ben.